Nieuwe versie (hotfix) Maatwerkmenu Add-on 6.3.1.5856

Nieuwe versie Maatwerkmenu Add-on

Op 28 juni is er een hotfix (nieuwe versie) beschikbaar voor het Maatwerkmenu. Het betreft een volledige setup en vervangt de huidige commerciële versie.

Deze versie bevat een bugfix en een nieuwe functionaliteit.

 

Maatwerkmenu 6.3.1.5856

Nieuw in deze versie:

– Deze hotfix is noodzakelijk om verschillende bestaande mailadressen te kunnen koppelen aan een mailbox configuratie. Waarom is dit mogelijk gemaakt?

In het verleden was het mogelijk om via een mailserver, niet bestaande mailafzenders te gebruiken. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om Mail@meniet.com als mailadres mee te geven in de TVM e-mail stap. Dit gold ook voor Word Merge en voor DebWatch.

Microsoft ziet dit, en feitelijk correct, als spoofing mails. Bij de introductie van de laatste versie van het maatwerk menu is het NIET meer mogelijk om met niet bestaande mail adressen mail te versturen. Dit is, nogmaals niet door Axians maar door Microsoft besloten. Dit geldt voor SMTP mailboxen van het authenticatie type ‘Basic’ en ook ‘Oauth2’.

Hieronder een paar concrete voorbeelden:

  • Als je bijvoorbeeld een TVM stap maakt waarbij je mailt namens een afdeling, dan dien je met deze laatste versie van het maatwerk menu ervoor te zorgen dat de mailboxconfiguratie EN de mailadressen correct zijn ingegeven.
  • Als je bijvoorbeeld een TVM stap maakt waarbij je mailt namens een persoon, dan dien je met deze laatste versie van het maatwerk menu ervoor te zorgen, dat de mailboxconfiguratie EN de mailadressen correct zijn ingegeven.
  • Als je bijvoorbeeld een DebWatch email stap gebruikt waarbij je mailt namens een afdeling, dan dien je met deze laatste versie van het maatwerk menu ervoor te zorgen dat de mailboxconfiguratie EN de mailadressen correct zijn ingegeven.

LET OP:

  • Aangezien het verplicht is om een wachtwoord in te geven in veel mailbox configuraties, kan dit betekenen dat een mail niet verzonden kan worden, omdat mailadres en wachtwoord onjuist zijn. Je krijgt dan een foutmelding en de mail wordt NIET verzonden
  • Als er policies actief zijn, waarbij een account wordt geblokkeerd na drie maal foutief inloggen kan dit ook betekenen dat mail niet worden verzonden.
  • In de installation guide is ook te lezen hoe je bepaalde mailboxen in kunt stellen. Ook het gebruik van de MailTestServer tool wordt weer ondersteund.

Het advies is dan ook om zoveel mogelijk namens een afdeling een afzender te gebruiken.

 

Opgelost in deze versie:

– BR 29.078.878: het versturen van e-mail via TVM vanuit poort 25 werkt nu weer.

 

Installatieset:

U kunt de set downloaden via downloadoverzicht op de pagina Downloads.