Nieuwe release 10 van ITSM beschikbaar

Vanaf 26 november 2018 is ITSM versie 10 (build 10.0.0.3038) commercieel beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise. Volgens de Scrum methodiek voegen we met regelmaat nieuwe features toe aan ITSM. Op deze wijze ontstaat er een ‘constante stroom’ van nieuwe functionaliteit en bugfixes. Onderaan dit bericht treft u de wijzigingen die in deze release beschikbaar zijn.

In de handleiding is de nieuwe functionaliteit beschreven. U kunt de nieuwe handleiding en de set downloaden via downloadoverzicht op de pagina Download en versies.

ITSM versie 10 is geschikt voor Synergy Enterprise batch 257 tot en met 261.

ITSM 10.0: Naast prijzen indexeren kunt u nu ook prijzen verhogen

Met ITSM 10.0 is het mogelijk om naast een indexatietabel ook een verhogingstabel vast te leggen. Wanneer u de verhogingstabel gekoppeld heeft aan uw contract, wordt er bij het indexeren een prijsverhoging doorgevoerd op basis van de waarde in de tabel. De reeds aanwezige tabellen worden automatisch op type “Indexeren” gezet.

Bij indexeren en verhogen wordt de volgende berekening uitgevoerd: ( huidige prijs / laatste indexwaarde ) x Nieuwe indexwaarde. In het geval van ‘Verhogen’ is de ‘laatste indexwaarde’ altijd 100%.

ITSM 10.0: Verplicht indexeren

U kunt bij de indexatietabel de optie “Indexeren verplicht” aanzetten. Contracten dienen dan altijd eerst geïndexeerd te worden voordat ze geprolongeerd kunnen worden.

ITSM 10.0: Bugfixing

Wanneer u de facturatie en prolongatie van geïndexeerde contracten opstart, ziet u in het overzicht direct de nieuwe, geïndexeerde bedragen staan.